missmoa!

Utmattningssyndrom? / helg + valle b!!

Hej på er! Första gången på hela veckan som jag faktiskt får tid till att bara sätta mig ner med datorn och skriva ett blogginlägg här. Höra lite ifrån er och få låta er höra lite om vad jag för det första har haft för mig och vad jag har planerat framöver. Eller ja, planerat & planerat.. får det att låta som att mitt liv endast består av planer hit & dit. Så otroligt intressant vecka har ni inte missat för jag har de allra flesta dagarna i stort sätt bara varit hemma. Denna vecka har jag verkligen haft alla utmattningssyndrom som man kan ha & jag har verkligen känt att nu orkar jag ingenting. & det tror jag faktiskt att kroppen verkligen är noga på att säga till om just nu, att den inte orkar! Märker det varje dag nu att jag är mycket tröttare än vanligt, lägre energi än vanligt och otroligt lätt irriterad, lätt gråtfärdig medans det där emellan finns skratt och leenden. Men till mästa dels så har jag faktiskt känt mig väldigt låg och väldigt trött.. Och jag har faktiskt lyssnat på kroppen denna vecka, det har jag faktiskt varit mycket noga med vilket min kropp nog tackar mig för. Det är jobbigt och jag vet inte riktigt hur eller vad jag ska göra då skolan står som ett krav varje dag och jag kan verkligen inte alltid lyssna på kroppen. För då får jag ta igen allting sen. + att alla nationella prov har dragit igång och det är en väldans massa kvar vilket gör det ännu viktigare att ta sig till skolan och orka.. även fast kroppen inte vill det. 

Så denna vecka bestod endats av lite dansträningar, lite skola och väldigt mycket soffhäng. Har till och med varit så trött när jag åkt hem från skolan att jag sovit i nån timme också vilket inte alls är likt mig. Brukar aldrig göra det men det är något min kropp bara skriker om varje dag när jag lyckats tagit mig ifrån skolan.. Har till och med åkt hem till Edvin och direkt bara somnat i hans säng efter att jag känt i skolan att jag inte orkar mer. + att min migrän har slagit till ett flertal gånger denna vecka mer än vanligt. 

MEN NU ÄR DET HELG, ÄNTLIGEN!! - vilket menas med en hel del mys med Edvins kusiner!! Dom är nämligen här i uppsala nu denna helg vilket gör att jag såklart får en massa mys och kärlek av mina favoriter. Tycker verkligen om dom, allihopa och hans små kusiner är så otroligt mysiga och gulliga vilket gör mig glad!!

& IMORGON ÄR DET VALBORG!! - ni som inte befinner er i Uppis denna dag missar verkligen ett firande. Jag och Edvin tänkte dra in till stan vid lunch och möta upp lite kompisar för att ha lite picknick (hoppas VERKLIGEN på fint väder. Ibland kan det vara soligt, ibland regnigt och ibland till & med snöigt.. ) , sedan ska vi dra vidare hem till en av Alvas kompisar och grilla på kvällen. Blir nog riktigt kul tror jag, känner mig väldigt taggad faktiskt. 

Jag hoppas ni som ska fira imorgon dock tar det försiktigt!! Det är så viktigt att se till så att alla mår bra och att se till att ni själva också mår bra!! När det är så mycket folk och fester överallt så är det viktigt att se till att alla mår bra. Håll ihop OCH HA JÄKLIGT ROLIGT!!! 

& om det skulle vara så att du inte alls har några planer imorgon så är ju det helt okej det med!! Man behöver ju såklart inte alls göra något speciellt, att kolla på sin favoritfilm och käka favoritgodiset är ju också något som kan vara bättre än något annat!! Lika viktigt som det är att ta hand om sig ute i festlokalen så är det ju såklart lika viktigt att ni ser till att ta hand om er vad ni än bestämmer er för att göra. Om kroppen inte orkar eller vill göra något speciellt så är ju det självklart OKEJ!! 

Massor med pussar och kramar, xoxo

 

pga mina gula målade naglar

idag målade jag mina naglar för första gången på typ ett år. Något som annars har varit något jag aldrig någonsin skulle kunna gå utan men som för ett år sedan bara inte gick att ha. Jag har försökt att måla naglarna många gånger men det har alltid slutat med att jag har tagit bort det av anledningen till att det inte känns som jag längre. Att jag inte har känt mig tillräckligt värd att få känna mig fin. Som att jag har tappat bort mig själv och den jag en gång var. Idag trotsade jag allt och målade mina naglar gula. För gult är min favorit färg just nu och den gör mig glad. Ibland måste man trotsa sig själv oasvett om det tar emot och är svårt. Det kan vara så lite som att måla naglarna eller att använda sin favoritfärg på läppstiftet. Ibland behöver vi växa oss starkare även fast det känns omöjligt. Även fast det lilla skulle vara att måla naglarna. Idag växte jag lite i mig själv pga mina gula målade naglar 💛

EN DANS PÅ ROSOR - podcast av Moa & Amanda

 

BOOOM it's out!!! "En dans på rosor" - en podcast av Moa & Amanda. Yes, ni läste rätt. In på vår hemsida och lyssna (vi ska se till att den kommer ut på iTunes osv snarast!!!) men hittills kommer ni åt avsnitten på vår hemsida "endansparosor.wordpress.com" eller på youtube "En dans på rosor". 

#1 VI ÄR IGÅNG!! vi låter er lära känna oss, vi pratar om att lov inte betyder att man kommer att må bra & varför får inte tjejer prutta? (vi går all in på en gång helt enkelt & är lika naturliga som vi annars skulle vara!!) 
NU KÖR VI!! (Ljudet är lite halv svajit då vi inte har erfarenheter av micken vi använder oss av riktigt än! Så var inte för kritiska vänner) 💌
OBS!!! LYSSNA I HÖRLURAR DÅ LJUDET BLIR BÄTTRE DÅ!!! VI SKA SÅKLART LÖSA DETTA INFÖR NÄSTA AVSNITT 

Podcasten kommer handla om allt mellan himmel och jord. Namnet "En dans på rosor" betyder för oss att livet kan ibland vara som en dans på rostaggar eller rosenblad. & eftersom vi oftast dansar oss igenom livet så betyder ju det också att även vårt liv kan se ut som "En dans på rosor!" Vi kommer att snacka om allt som vi annars också skulle prata med varandra om, även fast vi inte hade en mick emellan oss. Alltså fokuserar vi helt enkelt på att bara prata om det som behövs pratas om. Allt mellan kärlek, psykisk ohälsa och allt annat som man bara MÅSTE prata om.

Vi är så otroligt taggade på denna resa tillsammans med vår lilla nyskapade bebis & tillsammans med ER! 

Vi är ännu inte bestämt vilka dagar avsnitten ska komma ut på MEN det kommer bestämmas inom kort!! 

Följ vår facebook sida för direkt info!! & IN OCH KIKA PÅ VÅR HEMSIDA OCH PODD!!

Är ni redo för ännu ett nytt steg?? - VI ÄR!!!

Liten Moa

det ända den här lilla tjejen oroade sig för allra mest och som gjorde ont var skrapsåren hon fick på knäna eller nypen från lillasyrran när hon ville retas av kärlek. Idag gör det ungefär lika ont att falla ner i sängen och aldrig någonsin vilja komma upp, så som skrapsår på knäna kändes. Idag är nypen i armen förändrade till att inte alls vara av kärlek utan istället av ångest så trycks naglarna in i skinnet av henne själv när hon egentligen skriker inombords. Att sova är idag något hon vill göra hela tiden för att komma bort från verklighetsvärlden, som att fly undan från livet i en liten stund men tjejen på bilden ville aldrig sova då dagarna var som en lek som hon aldrig ville ta slut. Tjejen på bilden vet inte om vad som väntar henne men jag vet exakt. Jag vet att hon är en riktig kämpe. Jag vet att hon kan och kommer klara så mycket de närmaste 12 åren. Men ibland önskar hon att skrapsåren på knäna skulle uppkomma hellre än att varje morgon behöva svälja medicinen som ska få henne att må bra. Skrapsår på knäna behöver ju bara lite omplåstring och några blås och sen kan man gå igen.

Energilös dag

Hej på er! åh vilken dag det har varit idag.. Har känt mig väldigt orkeslös och trött idag av någon anledning trots att jag fick lite mer sömn än vanligt tror jag. Det har varit rätt trista lektioner idag och ett väder som inte heller har givit så mycket energi, så det har väl sina förklaringar. 

Min morgon började med en tandläkartid vilket jag har gått och varit nojig över ett tag nu då jag har börjat få en extrem tandvärk men som sitter i käkarna typ. Svår förklarat. Jag har gått och trott att det kanske är mina visdomständer som börjar röra på sig, dom kan man ju ha väldiga problem med. Men tandläkaren kunde inte se något spår av det på bilderna som hon tog (vilket förövrigt är så jäkla obehagligt!!!), hon trodde däremot att det kan vara pga att jag biter ihop för hårt just för att jag är stressad vilket kan göra att jag pressar tänderna både under dagarna och nätterna. Det förvånar mig ju såklart inte eftersom mina dagar består av väldigt mycket stress så en extra tanke på det måste jag lägga. 

Skönt med fredag imorgon!! känns som veckan har gått både segt och fort eftersom vi började i tisdags men ska ändå bli otroligt skönt med helg. Ser framemot denna helg extra mycket då jag ska hem till Amanda imorgon och fixa klart det sista inför vår lilla "hemlis" som jag väljer att berätta lite mer om snart, alldeles snart. Allt ska bara bli klart först vilket det förhoppningsvis blir i helgen!! iiih!! sedan ska jag och Amanda också tävla på lördagmorgon i Stockholm så vi kör en sleepover på fredagen eftersom det blir enklast då jag ska åka med henne dit! Det blir suupermysigt, så jag ser fram emot det så mycket. Det blir sista tävlingen på denna termin nu på lördag vilket såklart känns lite tråkigt men såklart också extra taggande!! 

Nu ska jag vidare ner till idrottshallen för att träna lite med dansföreningen här på skolan. Sedan ska jag möta upp Edvin på stationen och mysa med honom resten av kvällen! Längesen vi sågs nu!!

Hoppas att ni mår bra och tar hand om er själva och varandra. (skriver alltid det men det är ju för att det är SÅ viktigt!!) puss

(bild från förra tävlingen när vi kom trea!!)

M som i musik, M som är Moa, M som är MIG

Musik är verkligen allt och lite till. Något jag aldrig någonsin kan leva utan, något som får mig att kunna leva. Musik har alltid funnits där och finns alltid där. Musik är som att sätta ord på känslor som annars inte går att beskriva, som att lyssna på sitt inre när man knappt förstår själv vad man känner. Jag är musik. Mitt liv går ut på musik. - Jag vore ingenting utan det, jag är ingen utan det. Det är så magiskt på något sätt, hur något kan få ens själ att flyga ut ur kroppen och fångas av något som är så vackert. Musik ÄR magiskt. 

Här är några utav mina favoriter just nu! både lugna, djupa och såna som ger härliga sommarfeelings!! 

   

 

 

en start på vardagen

Hej på er! vardag, vardag, vardag.. tillbaka till den där vardagen som brukar få kroppen att bli helt orkeslös, trött och stressad. Vardagen som innebär för lite sömn och för mycket måsten. Hm, inte alls taggad på ännu flera veckor av krav hit och dit däremot är det ända positiva är väl att nu kan man verkligen börja räkna ner till sommaren och sommarlovet. För nästa lov som kommer är ju faktiskt det efterlängtade sommarlovet, tack och lov. Jag ber till alla gudar att jag kommer att orka det sista nu utan att behöva öka upp min medicin ännu mer eller få ännu mer anmäld "sjukfrånvaro" när jag ligger i sängen och verkligen inte orkar gå upp. 

Sitter nu i skolan och kommer att behöva sitta här till 11.30 helt själv pga att första lektionen blev inställd och jag åker alltid med pappa in då busshållplatsen ligger nån kilometer bort. + att det är kallt ute idag, lite för kallt för att åka moppe och om jag skulle gjort det så hade jag inte fått hem den ikväll då jag har träning osv. Så nu får jag sitta här, blogga lite och kolla lite youtube. Skön start på morgonen istället för att ha samhällslektion men jag hade föredragit att få ligga kvar i sängen nån timme till. Sovmornar och att bo på landet är ingen bra kombination, det klickar liksom inte. 

Idag går jag till 15.45 och sen ska jag möta Amanda på stan och så ska vi käka något innan vi har dansträning ikväll! Ska bli superkul att äntligen få dansa igen, en veckas uppehåll är alldeles för mycket!! & i helgen har vi dessutom tävling, jag och Amanda, så det gäller att lägga lite extra fokus på vår tävlingsdans denna vecka och bli supersäkra på de nya stegen vi har lagt in och bytt ut. Hoppas att min "skada" från operationen vill hjälpa mig denna vecka så att jag kan få dansa fullt ut utan att behöva anpassa mig som jag har behövt göra nu de senaste träningarna. 

Idag kämpar jag lite extra. 

Ta hand om varandra hörni, alltid viktigt och det är även minst lika viktigt att ta hand om sig själv!! det är OKEJ att inte orka, det är OKEJ att lyssna på kroppen. 

PUSS

SOL OCH AFTERSKI

Hej på er! åh shit, nu känns det i kroppen må jag säga.. skulle lätt kunna gå och lägga mig nu och sova hela dagen! Men nej nej, på´t igen bara. 

Det är så otroligt fint väder här idag! Solen skiner och man verkligen känner värmen, dock gör det så ont i ögonen då det blir så fruktansvärt ljust av den vita snön. Måste ha glasögonen på annars kommer ögonen vara helt rödsprängda ikväll.. Men superhärligt att vi fick ett sånt här väder nu sista dagen då vi åker hem imorgon. Känns tråkigt dock, men är tacksam över dessa dagar. Känns verkligen som att jag verkligen behövde det här, komma bort från vardagen. 

Nu har vi precis tagit en liten lunchpaus och så ska vi snart ut till backen igen! Har fått ett par asbra skidor som vi hyrde, sjukt bra glid vilket gör att upplevelsen i backarna blir så mycket bättre! Jag är först ner i backen hela tiden haha, för mig måste det gå fort! Korta och många svängar i hög fart, då är det som bäst!! 

Vid 15 idag blir det lite afterski, äntligen!! Tycker det är så härligt och verkligen ett måste när man är i fjällen enligt mig. När man har varit ute i backen en hel dag och sedan får sitta och sjunga med i bra, sköna låtar och dricka lite varmchoklad! HÄRLIGT!! & sedan vid halv 8 ikväll så har vi bokat bord uppe i toppstugan på grillbuffé. MUMS. Bra avslut på denna lilla minisemester med andra ord!

Hoppas ni mår bra och tar hand om varandra och er själva!! - DET ÄR VIKTIGT!!!! 

 

sol i det vita

Åhh så härligt väder det är här idag!! Blir så otroligt fint när det är så ljust i backarna av all snö och så sol på det. Man nästan bländas av allt ljus! Igårkväll såg jag till och med att jag blivit lite röd i ansiktet då man inte är van vid hur stark solen blir tillsammans med det ljusa på marken, det reflekteras och gör att solen blir starkare än vad den är. Så härligt!!

Nu har vi precis kommit tillbaka till stugan för att äta lite lunch, blir grillade hamburgare ute på den lilla altanen! det är verkligen typisk fjällen lunch. Vi var ute i backen vid 10 imorse idag med. Skön start på morgonen. Liksom, om jag vore hemma nu så skulle jag väl i stort sätt fortfarande ligga kvar i sängen fortfarande medans jag nu har varit ute i 2 och en halv timme. Älskar att sitta i underställ med termobrallor. Man behöver liksom inte bry sig hur man ser ut, vilket också gör att stressfaktorn och kraven sjunker vilket såklart är skönt och framförallt välbehövligt för mig. 

Juste, fick ett superstort påskägg av mamma och pappa imorse. Största jag någonsin fått och i det fick jag jättefina saker. En tröja, tuggummi, smellwell (en grej man kan lägga i träningsskorna för att det ska lukta gott) och såklart en påse godis! Jag har i princip ätit godis varje dag denna vecka men det är ju just så påsklovet ska vara. Så hörni, passa på att ät precis det där favoritgodiset och krama om era nära och kära denna helg. Gör saker som får ER att må bra. - det är min uppmaning till er denna helg. Oavsett hur viktigt det är att ta hand om varandra så är det minst lika viktigt att ta hand om er själva också. Det är så lätt att glömma bort sig själv! 

Ikväll har vi bokat bord på en restaurang här i närheten för en påskbuffé, så det är blir mysigt! Kommer förmodligen ha en lika mör kropp som igår kväll men det är som det ska vara när man njuter av något man tycker är roligt. 

Massor av kramar!!

här kan man leva och andas

Hej på er! En trött och sliten Moa som skriver just nu.. shit vad skidåkning tar på krafterna, skulle kunna somna på en gång nu om jag bara blundar i en sekund. 

Dagen startade i backen vid 10 och med en timmes lunch paus så har vi i stort sätt varit i backen hela dagen. SÅÅÅ kul!! känner verkligen något extra rus i kroppen just nu som gör att det mesta känns roligt. Ibland brukar det kunna vara så att humöret och känslorna inte kombineras så bra ihop men idag har jag verkligen mått bra i mitt lilla psyke vilket känns bra, SÅKLART. Vi kom hem vid halv 5 för en liten miniafterski hemma i stugan istället för i toppstugan då det var extremt mycket folk vilket gjorde att vi bestämde oss för att gå på afterski på söndag istället. Så vi åkte ner till stugan istället, hällde upp lite chips och godis och lyssnade lite på musik. Däremot var det kvällsåk nu ikväll mellan 17-19. Så vid 18 så klädde vi på oss igen då vi kände att vi inte hade fått nog av skidåkning idag. (heheh kroppen ville helst sova men inte jag). Så jag har i stort sätt precis kommit hem från backen nu, tagit en dusch och kan för första gången bara ta det lugnt. 

Märks så tydligt på min kropp att den behövde komma bort en stund. Komma bort från vardagens stress och krav. Även fast det är lov och ledighet så finns det fortfarande en aning stress i kroppen hemma då man är så nära den vanliga vardagen. Här uppe kan jag bara slappna av. Finns ingenting här som kan påminna mig om vad jag måste hinna göra och vad som snart väntas av mig, och det känns skönt. Däremot känner jag av i kroppen att den blir lite tröttare nu igen efter att jag har ökat min antidepp och med en kombo med all aktivitet nu dessa dagar så blir kroppen ännu tröttare. Så jag måste såklart lyssna på kroppen lite extra nu denna helg, det är ju så viktigt ifall allt ska kunna samarbeta och att jag ska få må bra. 

Nu ska vi alldeles strax äta lite middag och sedan blir det nog en tidig kväll ikväll. Känns som att det är det ända som behövs nu, mat och sömn! 

Idag har jag mått bra!

fjällen luft, ett djupt andetag

Hej på er, (eller godkväll). Kikar in här lite senare än vanligt med ett inlägg då dagen idag har innehållit mycket att göra. Eller nja, skulle inte beskriva det så men känner att det blev ett bra läge nu att skriva lite. Har precis tagit en dusch och känner mig tröttare än vanligt, men inte sådär jobbigt trött utan bara så där "skönt" trött. Märks att kroppen slappnar av så fort man åker bort lite från vardagen. 

I morse rullade bilen mot Orsa och det gick relativt snabbt att åka hit. Har laddat ner lite filmer på netflix som jag kan roa mig med så idag kollade jag faktiskt på den där nya Annie filmen. (eller musikalen?) Åh tyckte mycket om den, trots att den kanske är riktad för en lite mindre ålder än mig, haha. Tyckte att den var så fin och jag faller lätt för musikaler vilket jag skulle klassa filmen som. Så fin berättelse om fosterbarnen och Annie som är en så klok och modig tjej. Åh, rekommenderar att se den om ni är en sån som jag, en sån som älskar lite klyschiga filmer. 

Stugan är superfin faktiskt, typisk "fjällen stuga" men med ett övre plan också med tre rum och en toa vilket gör att det känns större än om det vore en enplansstuga. Vi bor relativt bra och nära till backen också, bara ta några steg ut från stugan och sen åka backen ner till liften! Har varit här förut men kommer dock inte ihåg riktigt hur backarna var, men har för mig att dom är helt ok. Dock är vi uppe sent i år så kvalitén i backarna kanske dock inte är det bästa. MEN bättre än ingenting. Känns så skönt att vara här, få åka lite skidor (ÄNTLIGEN) och bara ta det lugnt. Var längesedan nu som vi fick tid att åka lite. Har sedan jag varit pytteliten åkt upp till fjällen i princip varje år men nu när både jag och min syster har blivit äldre så har det varit svårare att få till en vecka som passar alla i familjen. Skönt att få en lång helg iallafall detta år!

Imorgon satsar vi på en hel dag i backen och sedan blir det förmodligen lite afterski på eftermiddagen!! (funfact: Jag ÄLSKAR afterski). Vi har dock insett nu att jag inte har ett par bra skidglasögon då det var nått år sedan vi var i fjällen och därmed inte tänkt på att mina glasögon behövs kanske bytas ut nu efter några år (plus att dom är gröna, big no no) & sedan behöver jag även ett par nya termobyxor, skulle vilja ha ett par lite pösigare och helst vita men de flesta som finns är oftast bootcut typ haha, vilket också är ett big no no!! Försökte titta lite i skidshoppen men där var det så utplockat.. hm. Vet vad jag vill ha så får hem och beställa när det blir läge istället. 

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och försöka få en bra sömn till morgondagen! Hoppas att ni mår bra och att ni har någon i närheten att krama om ifall det behövs! Kom ihåg att kramas och att finnas där för varandra! Kram

ny frilla

Hej på er! ÄNTLIGEN känner jag mig friskare igen!! Hela dagen igår var också en sån dag då kroppen började repa sig lite och jag hade inget illamående heller. Däremot har jag svårt med matlusten fortfarande men det kan ju dröja ett tag då kroppen har varit van vid att i princip inte vilja äta någonting alls. Så idag har jag mått bra, iallafall fysiskt. OCH TUREN SOM JAG HADE så fanns det en ledig tid idag hos frisören vilket jag såklart bokade igår kväll. Så idag åkte jag in till stan vid 11 och hade klipptid vid 12. Blev verkligen så nöjd och det känns verkligen så skönt!! Klippte säkert av 1,5/2 decimeter då allt i princip var superslitet efter blekningen jag gjorde i julas. & så en liten kortare lugg på det!! - känns jättefräscht. 

Det passade så bra också med klipptiden då jag sedan vid 14 idag hade en tid bokad hos psykologen vilket också kändes väldigt passande och välbehövligt. Vi valde att inte arbeta med emdr behandlingen idag då vi skulle börja gå in på de negativa delarna nu, vilket inte är så bra tajmat med att jag har lov osv. Så idag pratade vi bara lite allmänt om allt och jag fick göra en övning som var så avslappnande!! blev helt lugn efteråt när jag gick därifrån. JUSTE!!: Jag fick en kommentar förut där en tjej frågade om jag kunde berätta lite om vad EMDR behandling är osv. - & det kan jag absolut göra. Men jag har precis börjat med detta vilket gör att jag inte riktigt ännu har superbra koll på hur allting går till men lite längre fram skulle jag absolut kunna tänkas göra det för er som är intresserade!!. (emdr behandling är en behandling som jag just nu håller på med hos min psykolog). 

Efter psykologen så mötte jag upp Edvin på stan och sedan har vi bara åkt hem och inte gjort så mycket alls. Har försökt att packa ihop det mesta inför helgen då vi ska åka till Orsa (som jag nämnt tidigare). Åhhh att packa är verkligen inte än av mina starkaste sidor. Hatar det. Packar alltid för mycket, vilket jag tycker i och för sig är bättre än att packa för lite, men sen är det så svårt att verkligen få med sig allt man behöver. - däremot är jag faktiskt väldigt duktig på att packa upp mina grejer efter semestern haha (pedantisk heheh). 

Tror det blir så att jag tar med mig datorn upp dit så jag kan blogga lite från den istället för mobilen, blir oftast inte så välskrivna och genomtänkta inlägg från mobilen. Vi har dock inget wifi så får ta med ett annat internet, hoppas att det funkar!! 

Fick lite ont i min mage nu efter middagen, vet inte alls vad det kan bero på.. så nu tänkte jag och E lägga oss ner och kolla på någon serie eller så. Bara ta det lugnt helt enkelt. 

Hoppas ni mår bra, eller helt okej iallafall! Även fast det är lov och du förväntas att må bra och göra massor av saker hela tiden så är det okej att faktiskt bara göra ingenting. Det är faktiskt okej att inte må bra också, om det råkar vara så. Man får fortfarande vara ledsen även fast det är lov och du egentligen förväntas att må bättre än du annars gör. (-det där måste jag också lära mig) PUSS

 

förlåt kära kropp

Hej på er! åhhh, befinner mig just nu i ett läge av att känna att mitt liv är ett rent skämt. Inte bokstavligen kanske men känslan av att allting skiter sig för mig när jag ser framemot att få må bra gör mig så irriterad. Frustrerad. Mina planer detta lov fick ju såklart ställas in. Såklart. Det ska ju såklart bli så att när jag ser framemot att få må bra, att få ha roligt och att få tänka på annat än det jag ständigt går och brottas med. Såklart så blir jag på söndag kväll illamående vilket resulterar i att jag under hela natten sen inte kunde sova något alls i princip pga att jag blev magsjuk. Så planen med Amanda som vi så länge hade planerat och längtat efter fick ju såklart ställas in. Ett sms på måndagsmorgonen av besvikelse fick jag skriva till Amanda som såklart blev lika besviken hon med. Så hela dagen igår låg jag bokstavligen endast i sängen/soffan. Bokstavligen. Jag kollade på en serie i 7/8 timmar i sträck och fick så ont i ryggen av att endast ha legat still så att jag fick ligga då & då på spikmattan för att bedöva smärtan. 

Idag skulle jag ha en klipptid som jag hade sätt framemot så mycket, att få känna mig lite extra fin och fräsch och få göra något nytt. Fick ju såklart skriva ett lika besviket sms igår om att jag behövde ställa in min bokade tid. Ännu mer besviken? - ja. 

Det är lätt att känna hur allting rasar när små saker som detta kommer i vägen. När man har föreställt sig en bild av att äntligen kanske få må bra i några dagar, en paus i vardagen och man får för en gång skull göra saker som man annars inte har tid med. Men såklart så ska ju kroppen lägga av då. Protestera. Precis som att jag förtjänar det. Precis som att karma attackerar mig. Precis som att jag har utsatt min kropp för något som den hämnas över. & ja. Det kanske är så. Det kanske är så att jag många gånger är taskig mot min kropp. Hur jag många gånger belastar den med grejer som den egentligen inte orkar. Hur jag ständigt, bokstavligen ständigt, låter den gå igenom saker som den egentligen säger nej till. Hur jag många gånger trycker in mina naglar i mina armar eller ben när något inom mig brister, precis som att jag blir arg på min kropp att den inte orkar. Precis som att det är min kropps fel när det egentligen är jag som belastar den med saker och inte lyssnar. När min kropp egentligen bara försöker säga stopp. När jag ibland tröstäter för mycket och stoppar i mig saker som jag sedan blir arg över att min kropp tar emot och som ger mig ångest. Jag ger den till och med medicin varje morgon som ska på något sätt göra så att min kropp ska kunna göra mig glad och mindre ledsen.

Det är klart att den tappar greppet när den äntligen får vila. Det är klart att allt den försöker blockera under mina vardagar och under all press någon gång lägger av. Det är ju såklart att den lägger av när jag äntligen vilar och låter den vila. & mitt tröstpris är att jag måste bli sjuk. Det är inte konstigt men det gör mig arg. För hur mycket jag kämpar och hur mycket jag än försöker att göra rätt för mig, göra saker som jag egentligen inte alls orkar så ska jag gång på gång mötas av motgångar när jag som minst behöver det. 

Såklart så behöver ingen motgångar. Det finns aldrig någon rätt tidpunkt för motgångar. Men det känns så värdelöst att det ska bli nu, nu när jag för en gångskull skulle få må bra. Eller iallafall göra saker som kanske skulle få mig att må bra. 

Istället har jag i två dagar i sträck kollat klart på en hel serie (thirteen reasons why) och känner att jag slösat bort två dagar utav mitt liv. Ibland blir det såhär, det kan hända alla. Men jag är så otroligt duktig på att råka skylla allt på mig och mitt liv. 

Igår missade jag också min antidepp medicin vilket resulterade till en dag med lite för mycket ångest idag. Ibland blir man tacksam över dessa små lyckopiller som faktiskt ÄR lyckopiller och som faktiskt ÄR lyckopiller. Som kan tillsammans med en antidepressiv medicin komplettera upp en missad dag. Iallafall i en halv timme!