missmoa!

gränsen är nådd

Hej på er! Det har varit en hel del tystnad här på bloggen de senaste dagarna och det är av anledningen till att min energi och ork inte har funnits där. Jag känner verkligen hur min kropp inte alls hänger med och orkar mina vardagar längre, som att jag är nått min gräns på kontrollerad utmattning. Ni vet, man kämpar och kämpar hur länge och mycket som helst & någon gång tar det stopp. Som att orken tar slut och kvar sitter man med en kropp som man inte känner igen, som att jag vore medvetslös av trötthet. & det påverkar ju verkligen ALLT i mitt liv. Jag har ingen ork i skolan, har svåra koncentrations svårigheter, stressad pga att jag inte orkar plugga pga att jag är så orkeslös, jag orkar inte vara glad och vara mig själv med kompisar för jag känner mig så utmattad och jag har till & med tappat glädjen och orken till att ta mig till dansträningarna.. ALLT verkligen påverkas och det förstör mig.

Hade en allmänt trevlig valborg men mina förväntningar var troligen för höga vilket resulterade till att jag istället fick en hel del ångest på kvällen. Vet inte vad som hände men jag kände mig gråtfärdig en hel del från & till under den mesta tiden av kvällen vilket förstörde känslan av att ha en kul valborg. Tur att Edvin var med, kände mig mer trygg då ifall något skulle hända. Han är ju van och vet hur jag fungerar & vet vad jag mår bra av så det kändes skönt. Det var ju såklart stunder då jag mådde lite bättre osv, det kom och gick hela tiden. Men vi hade otroligt tur med vädret må jag säga!! strålande sol vilket gjorde det trevligt när vi var i parken och hade lite picknick.

Men som sagt, det är mer tyst än vanligt här på bloggen just nu och det är av den anledning att jag är utmattad i hela kroppen. Har läst lite olika saker och fick syn på en lista som forskare har räknat ut, "7 tecken på att du börjar bli utbränd". & allt passade in på mig vilket bevisade en hel del att jag kanske inte mår så bra alls. Detta gör mig så frustrerad på en och samma gång, jag menar, om jag vore 45 år nu istället för 17 så skulle min chef be mig att sjukskriva mig för att det är viktigt att jag tar hand om mig istället för att jobba. Däremot, om man är 17 år så ser det inte alls ut på samma sätt. Om man är 17 år och anser sig själv som utmattad så tas det inte på lika stort allvar så som vuxna gör för andra vuxna. Om man är tonåring så är alltid alla anledningar i princip just det, att man är tonåring. & fine, jag kan sjukskriva mig från skolan om jag vill men problemet blir ju då att jag missar min skolgång och har ingen behörighet till att ens starta ett eget liv. Allvaret är inte lika stort som det är när en 45 årig, 3 barns förälder säger att de gått in i väggen eller är utbrända. För mig är det ingen skillnad?

Sitter iallafall nu i skolan och väntar på att börja min sista lektion för dagen, min kropp känns förlamad av orkeslöshet och om någon skulle fråga hur jag mår så skulle jag börja gråta direkt. 

Ville bara dela med mig lite av vad som händer just nu. För vissa kan det här bara låta som en hel del klagomål och att jag bara ber om uppmärksamhet.. jag vet, det är därför jag är så öppen om mig själv och hur jag mår just för att det ska sluta vara så tabubelagt att må dåligt. Ibland mår man inte bra och då borde man få berätta det utan att någon ska tro att jag endast bara söker uppmärksamhet. Samma sak som jag berättar om något bra eller hur bra jag mår någon dag så är det lika som att jag någon gång skulle prata om något dåligt. Det behövs pratas om, därför pratar jag om det. 

Har en psykologtid och tid hos läkaren nästa fredag på bup, känns långt dit men samtidigt skönt att jag får gå dit. Det var ett tag sen nu så det är verkligen välbehövligt. 

Hoppas ni mår bra, det är ni värda att göra. Kom ihåg att försöka leva i nuet om det är en dag som känns bra. Det är lätt att man glömmer bort de dagar man faktiskt mår bra på och endast fokuserar på allt dåligt. & om det är så att det inte alls känns så bra idag så är det också okej. Du är inte ensam, även fast det kan kännas så. Uppmaningen till er alla blir att försöka se till så att alla i din omgivning har fått en kram idag, fått känna en känsla av omtanke och kärlek från någon. DET ÄR VIKTIGT. - Kram

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas