missmoa!

Hur mår din kropp idag? / VECKANS UTMANING

Hej på er! Hoppas det är superbra med er, varenda en av er som läser!! Det är SÅ viktigt att ta hand om varandra och er själva. Kom ihåg det.

Idag har jag ännu en dag kämpat mig upp ur sängen och tagit tag i dagen. Tagit tag i en dag som jag varken har valt att ta mig igenom eller har någon som helst kick i hur bra denna dag kommer sluta. Vaknade med samma huvudvärk som jag hade kvällen innan då jag somnade vid 21 av smärta i bihålor och huvud. Samma smärta vaknade jag med. "Bit ihop Moa" - det var det jag gjorde. Under hela dagen har jag känt mig så omänskligt trött. Tröttare än vad någon annan skulle förstå. Utmattad i hela kroppen precis som om jag vore förlamad på ett sätt. Armar känns tyngre att lyfta, ben känns tyngre att gå med och huvud känns trögare att tänka med. Som om jag bokstavligen inte skulle ha sovit på 3 dygn trots att jag sov ungefär 2 timmar mer än vad jag brukar göra. 

Jag slutade dagen i skolan kl. 12.30 som tur var. Annars hade jag åkt hem tidigare då jag och kroppen verkligen inte kunde samarbeta. Jag förstår den inte. Mamma hämtade mig vid skolan, tur det, annars hade jag somnat på bussen till slutstationen och fått åka ett varv tillbaka. Inte alls min typ av dag idag på något sätt alls. 

Det som däremot känns som en lättnad är att jag mitt i all huvudvärk och utmattningssymtom så fick jag äntligen klart labbrapporten som ska in på fredag vilket gör att jag får tid över att lägga fokus på mitt svenska tal till nationella provet. Tack kroppen för att du orkade trots allt. 

Hörni, hur mycket jag än säger att det är viktigt att ta hand om sig så må jag vara den sämsta personen som faktiskt gör det. Idag var det jag som egentligen hade behövt ta hand om mig själv. Lyssna på att idag orkade jag inte. Lära mig att acceptera och lyssna. 

Min utmaning till er denna vecka blir 2 stycken: 

1. TA HAND OM ER SJÄLVA. Lyssna, känn efter, acceptera. Det är såå viktigt om någonting inte stämmer. Anpassa din dag utifrån hur kroppens mående är. Det går inte att trycka gasen i botten om det knappt finns någon bensin kvar i bilen. - Samma sak med din kropp. 

2. Ge kramar till varandra. KRAMAS. Finns där för varandra. Lyssna och ge stöd. TA HAND OM VARANDRA. Ni har ingen aning om vilken tuff dag kompisen bredvid dig går igenom eller vad hen håller på att brottas med inom sig själv. - Alla förtjänar en kram. Flera kramar. Kramar som ger styrka - Alla kramar ger styrka. 

 

Nu ska jag försöka ta hand om mig själv - lyssna och anpassa saker utifrån hur min kropp mår idag. Kram!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas