missmoa!

Kategori: Frågor och svar

ÄRLIG

1. Två guilty pleasures? - Jag ÄLSKAR att se på high school musical. Jag kan sitta i timmar och se på frierier på youtube medans jag skrattar, ler och gråter (samt önskar att det var jag).

2. När grät du senast och varför? - Torsdags. Av ångesten som råkade ta över kroppen lite okontrollerbart.

3. När kan du vara dig själv till 100 %? - Med Edvin och min familj. Hemma.

4. Tre saker du avskyr? - Patriarkatet, korv med bröd utan bostongurka, ointelligenta människor

5. Hur är/var du i skolan? - Väldigt noggrann och ofokuserad (!?) men väldigt målmedveten. & ansvarsfull

6. Vad blir du stressad av? - Ja alltså vad blir jag inte stressad av?

7. Hur tror du att andra uppfattar dig? - lite både och. Vissa anser nog att jag är väldigt självsäker och väldigt bestämd. Att jag är den som vill ta mycket plats och synas (?). Men jag tror att folk ser mig som en väldigt stark person och jag hoppas att jag uppfattas som väldigt omtänksam och kärleksfull. 

8. Hur uppfattar du dig själv? - Jag uppfattar mig själv som en väldigt viljestark person som innerst inne vet vad hon vill men som ibland kan ses lite för självsäker än vad hon egentligen ibland är. Men jag uppfattar mig också som person som absolut gillar att ta plats då jag är väldigt viljestark med många åsikter. En person som också bryr sig väldigt mycket om andra och älskar att se till så att folk mår bra.  

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam? - När man sitter i bilen med någon själv och det är helt knäpptyst. Stelt stelt stelt stelt. 

10. Två otippade saker om dig själv? - Jag tycker väldigt mycket om rockmusik (trummor och gitarrer tillsammans, den känslan i kroppen är obeskrivlig!!), jag kan göra en skål med tungan.

11. När känner du dig som vackrast? - När jag är med Edvin då han alltid får mig att känna mig vacker!

12. Något du funderar mycket över? - Känner mest att vad funderar jag inte mycket över? Jag är en riktig funderare och funderar ibland alldeles för mycket på saker. Allt från livet till vart jag kommer kunna gå på toa om jag ska iväg någonstans. Jag är hopplös när det gäller just funderingar. 

Q/A #2 Gymnasieval. Otrohet? Hur möter du ångest?

Är du nöjd med ditt gymnasieval?

Helt ärligt så är jag inte det. 

Vilken skola valde du och varför?:)

Lundellska skolan. För att när jag var där på öppet hus så kändes det verkligen rätt och dom hade en dansförening vilket var något enormt positivt och gjorde att skolan lockade mer. Jag sökte efter en skola som kunde erbjuda dans vilket gjorde att valet blev väldigt självklart. Men också att skolan verkade seriös med bra struktur och så. 

Vilken linje går du på? Vad tycker du om linjen?

Jag går sam-beteende linjen. & för mig så är det väldigt blandade tankar kring både skola och linje som jag går på. För mig hade det nog mer passat att gå en kreativ linje så som frisör eller vård och omsorg. Något som har både skola och praktik. Där allting inte handlar om att sitta still med papper och penna. Något som är kreativt då jag själv är en väldigt kreativ person. 

Kan du ge snabba frukost/mellanmål/lunch-tips?

Tar och fixar ett sånt inlägg nån dag, det blir bättre! Jättebra inläggstips! :)

 

Vad anser du är okej, inte okej i ett förhållande. Vad innebär att man är otrogen

Hm, vad jag anser är okej och inte okej i ett förhållande. Alltså vad som gills som otrohet eller inte? - ja alltså det där en väldigt svår fråga och jag vet knappt vad jag har för svar till den. Jag tycker att en otrohet är om ens partner helt enkelt umgås med en annan på ett kärleksfullt sätt. Att flirta med någon annan anser jag absolut inte är okej och inte heller att närma sig en annan person på ett sätt som är för nära. Att kommentera andra tjejers bilder (eller killar, beroende på) osv anser jag också är väldigt olämpligt. Svår fråga med många svar. 

Vilket är ditt dröm resmål?

Oj. Miami eller LA. Det hade verkligen varit otroligt häftigt!! Men också typ bora bora, DET verkar helt underbart!! 

Bildresultat för los angeles streetsBildresultat för miami Bildresultat för bora bora beach

 

Vad gör du när du blir stressad/får ångest? Alltså hur möter du ångesten?

Hm. Väldigt väldigt svår fråga.. För mig är det alltid svårt att möta ångest och stress på ett bra och kontrollerat sätt. Det jag brukar göra är att helt ärligt bara gråta. För mig blir det som en tickande bomb som exploderar med tårar. Det är jobbigt men det är också skönt i efter hand. Men det jag också gör är att prata med min mamma. Henne brukar jag prata med om allt som känns jobbigt. För mig är det viktigt att kunna få prata ut alla känslor. Försöker också andas i djupa andetag, andas i en fyrkant. (man fokuserar på en tavla eller något annat fyrkantigt och andas djupa andetag medans man flyttar blicken till varje hörn).  

Hur många år har du dansat? Du är sjukt duktig!!! 

 Jag har dansat mer eller mindre sedan jag var 5 år. Så ja, mer eller mindre 12 år har jag dansat. Åhhh. tack så jättemycket!!!

 

 

 

Q/A #1 Om 10 år? Dans. Moa 12 år - DU KLARAR ALLT

Har du någon/några förebild/er? 

- Beyoncé, Zara Larsson och Molly Sandén är 3 stycken jag verkligen ser upp till. Och inte bara för att dom är artister och sjunger OTROLIGT bra. Dom har även bra åsikter och står för bra saker. 

Var ser du sig själv om 10år?

Om 10 år så har jag slagit igenom med min karriär. Är gift, bor i en stor villa och förhoppningsvis så har jag barn. Om 10 år lever jag det liv som jag i alla år har drömt om. Mitt jobb bör vara något kreativt som jag älskar, t.ex. dans och musik. Något som jag alltid har drömt om och som jag en dag ska göra till verklighet. (målmedveten tjej haha)

Om du fick åter uppleva en händelse i ditt liv vad skulle du vilja göra igen? Varför?

Om jag förstår din fråga rätt så menar du att om jag fick återuppleva en händelse som hänt i mitt liv sen tidigare, vilket skulle det då vara och varför? - Det är en jäättesvår fråga. Hmm. Antagligen kanske resan till New York, Justin Bieber konserten 2013, min konfirmation, resan till London med mamma eller dagen då jag och Edvin träffades för första gången. Haha, så svårt att välja verkligen. Men dessa händelser skulle jag verkligen vilja uppleva igen för att det är minnen som verkligen betyder så mycket för mig. 

Vilka bloggar läser du, och vad gör att du fastnar för en blogg? :)

- Ska jag vara helt ärlig nu så läser jag inte alls bloggar. Kanske låter hur konstigt som helst då en bloggare självklart läser bloggar? men nej alltså jag har så extremt svårt att hitta just en sån där blogg som man totalt fastnar för. För grejen är att om jag ska fastna för en blogg så ska det vara en sån där blogg som är ÄKTA. Inget överredigerat liv som är helt felfritt. Avskyr att läsa om dagar som verkligen är helt perfekta och felfria. Såna som bara drar ur all energi från en och som sedan gör att man känner att sitt egna liv verkligen är skit. Avskyr när man läser bloggar som gör att man kritiserar sitt egna liv. Därför läser jag sällan bloggar. 

 Vilka dansstilar dansar du?

Jag dansar hiphop/contemporary, feminine vibe och så tävlar jag i hiphop. 

 

Om du kunde gå tillbaka till ditt 12-åriga "jag", vad hade du sagt till henne då?

Jag hade sagt till mig själv att jag klarar allt. Vad jag än vill göra så klarar jag allt. Oavsett vad alla säger och hur andra får mig att må. Jag klarar allt. & det kanske inte alls blir bra med tiden men mycket blir det. Att övertyga mig själv om att jag är värdefull. 

Vad är din största dröm?

Att jobba med musik. Lyckas inom antingen dans eller musik. Bara få hålla på med det jag älskar mest av allt i hela mitt liv. Beröra människor och stå på stora scener. BIG DREAM. 

 

 

 

 

THIS OR THAT

Godis / Glass

Smink / Utan smink

Sommar / Vinter

Dansa / Sjunga

Julafton / Födelsedag

Förhållande / Singel

Blå / Rosa

Bok / Tidning

Kjol / Klänning

Levande ljus / Lampor

Tjäna pengar / Få pengar

Hund / Katt

Gina / H&M

Jordgubbar / Hallon

Frukt / Godis

Vatten / Läsk

Twilight / Hungerspelen

Armband / Halsband

Träna / Vila

Vaken / Sova

Instagram / Facebook

Dag / Natt

Läppglans / Läppstift

Dator / TV

Borste / Kam

Blogg / Vlogg

Fotboll / Innebandy

Grönan / Liseberg

/ Jogga

Stockholm / Göteborg

Choklad / Vanilj

Surt / Salt

Gurka / Tomat

Jeans / Mjukisbyxor

Film hemma / Bio

Mascara / Ögonskugga

Melodifestivalen / Idol

Sneakers / Klackar

Brunett / Blondin

Sverige / Utomlands

Komedi / Skräck

Ljus choklad / mörk choklad

Spontan / Icke spontan

Landet / Storstad

Dusch / Badkar

Altan / Balkong

Sola / Bada

Hotell / Tälta

Morgonmänniska / Nattmänniska

Bil / Flygplan

Villa / Lägenhet

Spara / Slösa

Korta naglar / Långa naglar

Max / McDonalds

Bägare / Strut

Bikini / Baddräkt

Nätshoppa / Shoppa irl

Smsa / Ringa

Android / Iphone

Högerhänt / Vänsterhänt

Få kuddar / Många kuddar

Ryggsäck / Handväska

Husdjur/ Inga husdjur

Tidsoptimist / Pessimist

tips inför valet till gymnasiet / önskeinlägg

 

Hej!

Jag undrar vilket gymnasium du ska gå och vilken linje du ska gå? Och om du skulle kunna skriva kring hur du tänkte i ett blogginlägg? Ska alltså börja 9:an till hösten och funderar på lite tips

För en vecka sedan fick jag en kommentar här på bloggen från en tjej som hade lite funderingar kring gymnasium, linjer och vad man ska tänka på under tiden då man ska göra sitt val. Så jag tänkte berätta lite hur jag gick igenom den tiden, vad jag tänkte på och tyckte kändes viktigt kring gymnasievalet. Jag förstår verkligen att det kan kännas mycket rörigt kring denna period. - Vad ska man välja? -Vad är bäst? - Tänk om det inte blir bra? osv osv. Men ta det lugnt hörni, allt kommer att ordna sig tillslut och det finns verkligen inget rätt eller fel kring linjer eller gymnasium. Det ända som var viktigt för mig var att välja något som kändes roligt och som verkligen kändes som JAG. Att gå gymnasiet är ju ändå ett individuellt val som du gör och kommer gå i, i de följande 3 åren så varför inte göra den tiden lite roligare än grundskolan? man kan styra tyglarna lite själv vilket håll man vill åt och framförallt känna att man faktiskt känner sig trygg i det man läser om. (oftast iallafall)

 

Jag ska efter sommaren börja mitt första år i gymnasiet, det är jättepirrigt och jag kommer förmodligen inte kunna sova kvällen innan. Allt kommer ju vara så nytt, så annorlunda och så spännande. Det känns som att det kommer att bli min vändning kring tankar och känslor om skolan, skolmiljöerna, kompisar osv. Jag ser framemot att träffa nya människor, nya lärare och lära mig nya pluggtekniker. Lära mig hur en annan skola ser på saker och ting och så ska jag framförallt försöka ha så roligt som möjligt. För det känns som en viktigt grej som jag behöver få lite av. 

 

Men det har inte alls varit plättlätt att komma fram till vad jag ska välja, vad som blir bra och vad som känns rätt och kommer kännas rätt i efter hand, & det är ju så att man kan ju verkligen inte veta om skolan man valt kommer kännas rätt när man väl börjar där, ingen kan veta det. Så att vara orolig över det behöver man inte vara. Om det inte känns rätt så försöker man helt enkelt byta. Jag vet jättemånga som jag hört har bytt skolor fram och tillbaka under första året i gymnasiet just för att det är ju verkligen så himla svårt att faktiskt veta vad man kommer trivas någonstans. 

..Men för mig kändes valet ganska enkelt. För det första så har jag varit så taggad på denna förändring på så lång tid innan jag ens hade möjligheten att få välja, så för mig var det redan ganska klart om vilken linje jag ville gå och vad som kändes allra bäst för mig. - Jag ska gå samhällsvetenskaplig linje med beteendevetenskap vilket känns som ett bra beslut. Jag är mycket nyfiken på hur både världen, människan och samhället fungerar och känner mig väldigt intresserad inom de ämnet så det känns som att där kommer jag nog att trivas, iallafall inom den linjen. 

..men att välja skola var inte alls det lättaste även fast jag tillslut faktiskt kände vid första fotstegen in i byggnaden att "här vill jag gå" så tog det många öppethus kvällar innan jag hittade den skolan som kändes rätt. Men tillslut hittade jag den som verkade allra bäst enligt min smak och syn på alla de olika skolorna. - Jag ska gå på Lundellska skolan, vilket jag tror är ett bra val och beslut som jag tagit. Jag kände verkligen att det var en skola för just mig, en stor skola med mycket elever och lärare. Mycket kreativitet och det känns som att skolan har bra syn och har bra struktur. För jag är en tjej som behöver bra struktur för att det ska kunna fungera för mig. Jag behöver ha disciplin runt om mig vilket jag tror att många behöver för att känna att dom får den kunskap som förväntas plus att man behöver känna sig trygg i miljön som man tillbringar sina dagar i.

För mig var det viktigt med en stor skola, jag har fått för mig att jag tycks fungera bättre i såna miljöer. Jag behöver inte känna alla och alla behöver inte känna mig. Jag har gått i både liten och stor skola innan och blivit erfaren av båda delarna och det finns absolut både fördelar och nackdelar med både stora skolor och små skolor men jag tror att en stor skola för mig skulle fungera betydligt bättre då jag har dåliga vibbar av små skolor, där alla känner alla i princip. 

Det känns som att jag har gjort ett bra val och det känns som att det både är en linje och skola som kommer passa mig bra PLUS att dom har en dansförening som gör så att jag drogs lite extra till just denna skola. Det känns som att om jag kommer med där så blir skolan lite mer än bara skola. Vilket känns viktigt för mig, att kunna släppa på skolkraven och få göra något som jag verkligen brinner för också fast i samma byggnad. 

Så det var lite så jag tänkte och så som mitt gymnasieval gick till. Jag gick på många öppethus och någon prova på dag vilket hjälpa mig mycket av att se hur skolan är. Jag fick verkligen två olika bilder av skolan när jag först gick på öppethus och sen var på en prova på dag då man fick vara med ettorna på deras lektioner och se hur miljön kring elever och lärare ser ut. 

Det finns mycket att tänka på men prio 1  är att du ska trivas och att du ska ha kul! 

 

10 tips som är bra att tänka på inför valet: 

1. Vad tycker du är kul? har du något stort intresse, hobby eller en speciell dröm som du vill uppfylla? Det finns så många olika alternativ när det gäller gymnasium idag, massor av olika inriktningar och linjer. 

2. Vill du läsa yrkesförberedande eller högskoleförberedande? alltså vill du vara utbildad till något direkt efter studenten eller vill du läsa en linje som ger dig möjlighet att kunna läsa/utbilda dig till vad du vill sen när du tagit studenten? Vad känns som bäst alternativ för dig?

3. Stor skola eller liten skola? Vad känns bäst och vad säger magkänslan?

5. Prata med din studievägledare på din skola inför valet. Hen kan ge dig många tips och råd samtidigt som du kan ställa dina frågor och funderingar. Du kan även ta med dig din mamma eller pappa, eller någon annan vuxen som kanske också inte vet riktigt hur allt går till och vad som är bra att tänka på osv. 

6. Välj först linje och sen skola! som sagt, det finns så många olika linjer och inriktningar att välja mellan utifrån vad du själv vill och känner dig intresserad av så välj därför linjen först och leta sedan runt bland de olika skolorna och se vilka som har just de som du vill läsa. 

7. Välj inte linjen eller skolan bara för att din allra bästa vän ska gå den. Det är DITT val och DU ska trivas du med. Ni kommer att vara bästisar ändå även fast ni går skilda vägar när gymnasiet börjar. Du ska välja det du tycker är kul och är det inte roligt att lära känna många nya personer också, lika så som att det är roligt att lära känna din bästis nya kompisar. Ellerhur? :) 

8. Gå på MÅNGA öppethus och prova på dagar!! Det ger verkligen mycket syn på hur skolan verkar vara & prata även med någon elev som går där och fråga hur den tycker det är osv. Be om lite tips och kanske en rundtur runt skolan. Det ger mycket för dig som ska välja. 

9. prata även med lärare och eventuellt rektorn på de olika skolorna som du besöker. Be dom att berätta lite om skolan, om linjen du är intresserad av och be dom att kanske bara allmänt berätta hur deras syn på skola och arbete med elever är. Det väcker många tankar inom dig och du får mer känslor om vad skolan kommer att erbjuda om du väljer just den. 

10. DET SKA VARA KUL. Det är det allra allra viktigaste att tänka på. För mig var det inte viktigt att tänka på framtiden gällande jobb och pengar, för mig handlar det om att ha 3 roliga år i gymnasiet. Gå en linje som känns rolig och strunta i de jobbiga vuxna som ska lägga sig i med påståenden. Det är DITT val och DINA drömmar. 

 

Lycka till hörni men kom ihåg att nu är det sommarlov och skolan ska inte ta någon energi alls av er just nu!! - det är viktigt att kunna släppa på det som kommer och leva just nu i nuet hur svårt det än må vara! Ni är bäst och allting kommer att bli bra tillslut oavsett vad ni väljer. Jag tror på er! KRAM

Upp